WAYLON


ZATERDAG 4 JUNI 20:30 - 21:30

Waylon is de artiestennaam van de Nederlandse zanger Willem Bijkerk. Als kind is Waylon al geobsedeerd door countrymuziek. Zijn grote kans lijkt te komen als hij in het Mekka van de countrymuziek, Nashville, een plaat mag opnemen. Hoewel deze plaat uiteindelijk nooit is uitgebracht, geeft Waylon niet op en vestigt zich voor een jaar in de VS. Daar mag hij optreden met zijn idool Waylon Jennings, naar wie hij zichzelf heeft vernoemd.


Na het overlijden van deze countrylegende keert Waylon terug naar Nederland, waar hij meedoet met Holland’s Got Talent. Hij wordt tweede. Waylon wordt opgemerkt door Universal, die hem onderbrengt bij het legendarische Motown platenlabel, waar ook onder andere Michael Jackson, Stevie Wonder en de Supremes naam maakten. Hij is de eerste Nederland ooit die onder contract komt te staan van dit wereldberoemde label.
In 2014 behaalde hij samen met Ilse de Lange de tweede plaats op het Eurovisie Songfestival met ‘The Common Linnets’. Het is de beste prestatie van Nederland sinds 1975. Naast zijn muzikale carrière treedt hij ook op als jurylid in de succesvolle RTL4 programma’s: It Takes 2 en The Voice of Holland. Vier jaar later beleefde Waylon nog een Eurovisie avontuur, dit keer als solo act. Met zijn nummer ‘Outlaw in 'em’ behaalde hij de 18e plek.
Na in totaal zeven succesvolle albums en verschillende tours en liveshows is Waylon een gevestigde naam in de Nederlandse muziekwereld geworden.
Waylon is een artiest die eigenlijk alles kan: van stuwende rock tot aan country vol emotie. Zijn live-optredens zijn ongeëvenaard en met zijn prachtige rauwe stem weet hij zijn publiek altijd te verroeren.

MIS NIKS!
VOLG IDDF OP DE SOCIALS
TICKETS