MOLEN DE PALMBOOM

Praktische informatie


Locatie: Noordvest 34, 3111 PH Schiedam
Datum: zaterdag 28 mei en zondag 29 mei
Tijd: Aanvang 14.00 uur en 16.00 uur. De rondleiding duurt 1,5 uur
Prijs: € 10 per persoon
Ticketverkoop: koop je tickets onderaan deze pagina

Breng tijdens IDDF Around Town een bezoek aan deze unieke molen! Kijk mee met een distillateur, proef verschillende dranken, luister naar een intiem live-optreden en bezoek de delen van de molen die normaal niet toegankelijk zijn voor publiek.


Op 20 april 1781 legde ene Ian Bredero de eerste steen van Schiedams veertiende stenen molen. Net als de meeste andere molens werd ‘De Palm Boom’ gebouwd als mout- of brandersmolen. In 1901 werd de molen getroffen door een brand, maar inmiddels is hij gelukkig herbouwd.
Tijdens het IDDF kun jij in 90 minuten Molen de Palmboom ontdekken! Deze unieke tour begint met een rondleiding langs de verschillende verdiepingen van de molen en de balie (buitenbalkon), waarna je op de tweede zolder kunt genieten van een muzikale act.
Op zaterdag 28 mei en zondag 29 mei zal de bijzondere Jazz artieste Honey Pari te horen zijn. Honey Pari wordt geïnspireerd door stijl iconen als Anita O’day, Ella Fitzgerald, Doris Day en Frank Sintatra en wordt tijdens deze optredens begeleid door een gitarist.
Op beide dagen vervolgt de tour met een proeverij en een uitleg van Serious Bee Distillers. De basis voor hun honingdistillaten is pure bijenhoning, waarmee deze Schiedamse distilleerders wereldwijd uniek zijn! Serious Bee is een microdistilleerderij, waar alle producten met veel liefde voor bijen en puur ambachtelijk in eigen huis worden ontwikkeld.
Aan het einde van de rondleiding is er tijd voor vragen: een unieke kans om alles te weten te komen over dit unieke product en de bereiding ervan.

MIS NIKS!
VOLG IDDF OP DE SOCIALS
TICKETS