MASTERCLASS 'LEVE DE JENEVER'

Praktische informatie


Locatie: Jeneverie ’t Spul, Hoogstraat 92, 3111 HL Schiedam
Datum: van 27 mei t/m 2 juni dagelijks, behalve maandag & dinsdag
Tijd: aanvang 16.00 uur
Prijs: € 25,00 per persoon

RESERVEREN
of telefonisch via 010-4270642

Laat je verrassen tijdens de masterclass ‘Leve de Jenever’! Deze masterclass is een onvergetelijke belevenis die alle zintuigen prikkelt. Wil jij ook meedoen en een echte jeneverkenner worden?


Rob en Inenke van Klaarwater zijn de trotse eigenaren van jenevercafé ’t Spul, waar meer dan 600 verschillende jenevers en 60 soorten gin te proeven zijn. Tijdens IDDF Around Town wordt er in dit bijzondere café een Masterclass georganiseerd die de jenever viert.
Kenner en groot liefhebber, Rob van Klaarwater, geeft je op professionele wijze uitleg over hoe jenever werd en wordt gemaakt. Dit doet hij onder andere door de functies van de Schiedamse gebouwen te verklaren. Hij neemt je mee langs belangrijke plaatsen en gebeurtenissen die een rol spelen in de geschiedenis van deze vaderlandse drank. Rob zit altijd vol interessante verhalen en leuke weetjes.
Dit alles wordt begeleid door een proeverij van de vijf mooiste voorbeelden van de roemrijke distilleerderijen: oude jenevers, korenwijnen en moutwijnjenevers. Ook de schone kunsten zullen tijdens deze masterclass ten tonele worden gebracht. Verwacht gedichten, liedjes, reclames en schilderijen waarin de drank wordt gevierd. Bovendien zullen vele jeneverspullen uit het Borrelmuseum worden getoond. Sommige van deze spullen hebben zelfs een plek in de Nederlandse taal gekregen, in de vorm van uitdrukkingen of gezegdes.
Naast het proeven van de dranken zullen er ook ‘jenever’-hapjes worden geserveerd.

MIS NIKS!
VOLG IDDF OP DE SOCIALS
TICKETS