IDDF IN CONCERT

GLASFABRIEK SCHIEDAM


IDDF in Concert zal plaatsvinden op het unieke terrein van de Glasfabriek Schiedam langs de Buitenhavenweg. Het terrein heeft een rijke historie en ligt midden in het Schiedamse Distillers District. Met zijn rauwe en industriële setting is deze plek het perfecte decor voor IDDF in Concert.
Het navigatieadres voor IDDF in concert is Nieuwsticht 10, 3113 BH Schiedam.
Op deze pagina lees je meer over bereikbaarheid en de historie van deze prachtige locatie.

Bereikbaarheid


Het wordt sterk afgeraden om met de auto naar IDDF in Concert te komen. Er zijn beperkte parkeerplekken. Het festivalterrein is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Of kom met de fiets als je dichtbij woont!
 

Auto


We raden sterk af om met de auto naar IDDF In Concert te komen. Er zijn bij het festivalterrein weinig parkeerplaatsen.
Kom je toch met de auto? Navigeer dan naar het volgende adres: Nieuwsticht 10. Let op de IDDF verkeersborden. Ruim voordat je bij dit adres komt, zul je de eerste IDDF borden zien. Zet dan de navigatie uit en volg de borden, die zullen je naar de parkeerplaats leiden.

Openbaar vervoer


De Glasfabriek ligt in het centrum van Schiedam, en is dus goed te bereiken met het openbaar vervoer.

Trein/Metro
Vanaf trein- of metrostation Schiedam Centrum is het een kwartiertje lopen naar het festivalterrein.
Tram/Bus
Neem de tram of bus naar halte Koemarkt. Vanaf de halte is het nog 5 minuten lopen naar het festivalterrein.

Fiets


Er zijn genoeg fietsenstallingen bij het festivalterrein.
Kom dus lekker met de fiets als je in de buurt woont!

Slok op? Eurobob!


EuroBOB brengt je veilig en vertrouwd in je eigen auto naar huis. Je kunt EuroBOB reserveren via de website, via de app of telefonisch met het volgende nummer: 088-365 0 808. EuroBOB zorgt na het festival voor de perfecte verbinding van deur tot deur!
Let op! je krijgt €5,- korting al je via de volgende link VOORAF reserveert: eurobob.nl/iddf

Historie


In de Glasfabriek werden van 1853 tot 2017 miljarden glasverpakkingen geproduceerd. Bijna iedere Schiedammer heeft wel een familielid dat er ooit werkte.
In 1853 werd de eerste glasfabriek op het terrein gebouwd, in 1897 verrees de tweede ernaast. Door een verdubbeling van de jeneverexport waar flessen voor nodig waren, groeiden de fabrieken na 1900 sterk. De fabriek sloot zijn deuren in 2017, nadat hij in 2003 was overgenomen door een Amerikaans bedrijf. Het terrein wordt nu gebruikt voor diverse culturele activiteiten.

MIS NIKS!
VOLG IDDF OP DE SOCIALS
TICKETS