BLØF


VRIJDAG 3 JUNI 22:30 - 23:30

BLØF is een Zeeuwse band die in de jaren '90 doorbreekt met het nummer 'Liefs Uit Londen'. Tien jaar na het oprichten van de band mag BLØF zich de meest gedraaide Nederlandse act noemen en inmiddels is het één van de populairste bands van ons land.


BLØF wordt in 1992 in Zeeland opgericht door bassist Peter Slager. Samen met zanger en gitarist Paskal Jakobsen, toetsenist Bas Kennis en drummer Henk Tjoonk brengt hij drie jaar later het BLØF-debuut uit: Naakt Onder De Hemel.
'Aan De Kust', de tweede single van de band, groeit uit tot een soort Zeeuws volkslied, en BLØF wordt door de provincie Zeeland onderscheiden met de aanmoedigingsprijs voor Jong Talent. In 1997 brengt de band het liedje 'Liefs Uit Londen' uit. Dit blijkt een waanzinnig succes te zijn. Het wordt de eerste echte grote hit van de band, en de naam BLØF is hiermee definitief gevestigd.
Drummer Henk Tjoonk wordt vervangen door Chris Götte. Hierna volgen de live-singles 'Aan De Kust' en 'Wat Zou Je Doen'. De singles 'Harder Dan Ik Hebben Kan', 'Niets Dan Dit' en 'Zaterdag' komen uit op het album Boven (1999). 'Dansen Aan Zee', 'Hier' en 'Ze Is Er Niet' zijn afkomstig van Watermakers (2000).
Het jaar 2001 wordt gedomineerd door de tragische dood van Chris Götte. Ondanks het enorme verlies beslist de band door te gaan en laten eind 2001 weten een nieuwe drummer gevonden te hebben in Norman Bonink (ex-drummer Frank Boeijen). In de jaren die volgen brengt de band nog een groot aantal albums uit en vallen ze vaak in de muziekprijzen.
De band, die maar liefst 12 studio-albums op zijn naam heeft staan, behaalde meerdere jaren de nummer 1-positie voor de meest gedraaide artiest/band op de Nederlandse radio.
Op vrijdag 3 juni kun je genieten van een van Nederlands grootste bands allertijden!

MIS NIKS!
VOLG IDDF OP DE SOCIALS
TICKETS